8. juni på Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten.
I dette kurset vil du lære grunnleggende smøreteori, samt viktige begrep og standarder som benyttes innenfor smøreteknikk i industrien. Vi vil gå igjennom ulike produkttyper og se på ulike bruksområder og vise til praktiske eksempler. Vi ser også på bærekraftige løsninger innenfor smøring, med fokus på energibesparinger og lange skiftintervaller.
Hvorfor benytter vi smøremidler og hvilke typer skal vi benytte i ulike applikasjoner. Hvordan velger vi rett type smøremiddel. Hva er forskjellen på syntetiske og mineralske oljer. Hvordan kan vi spare energi ved å velge riktig type smøremiddel og korrekt viskositet. Hvordan smøre bolteforbindelser med rett produkt og sikre korrekt montering. Gjennomgang av automatiske smøresystemer, og hvordan dette kan sikre drift og spare kostnader.
Bakgrunn
Riktig kunnskap om smøring og smøremidler er en viktig brikke innfor det forebyggende vedlikeholdet på alle produksjonsbedrifter med mekanisk utstyr. Det er av avgjørende betydning både med tanke på produksjonssikkerhet og vedlikeholdskostnader at man velger riktig produkt og smøremetode på de ulike applikasjonene.
Mål
Målet med kurset er at deltagerne skal kunne få med seg viktig kunnskap til å kunne forstå og utføre det smøretekniske vedlikeholdet på en produksjonsbedrift. Man skal også kunne forstå bakgrunnen til hvorfor man velger et spesifikt smøremiddel. Med riktig forståelse av det smøretekniske vedlikeholdet, vil man kunne bidra til et bærekraftig forebyggende vedlikehold med fokus på lang levetid på utstyr, lange skiftintervaller og energibesparelser.
Relaterte artikler
NFV lokallag Vest medlemsmøte: AquaCloud – bruk av store datamengder fra oppdrettsanlegg skaper verdi
3. mai kl. 08.15.-09.00. Digitalt på Teams. Gjennom prosjektet AquaCloud, i regi av NCE Seafood Innovation, samles det allerede inn sentrale driftsdata fra over 250 oppdrettsanlegg over hele landet og det jobbes strategisk med standardisering. I dette møtet gir...
Konferanse: Robust materialvalg for energisektoren
25.-26. april på Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten. Konferansen er en attraktiv møteplass for nettverksbygging og kompetanseoverføring mellom oljeindustrien og nye industriområder som del av det grønne skifte med fokus på redusert vedlikehold gjennom valg av robuste...
NFV årsmøte 2023 med tilhørende fagdag
19. april på Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten. NFV har gleden av å invitere alle medlemmer og andre interesserte til årets årsmøte med tilhørende fagdag vedlikehold. Fagdagen vil ha følgende hovedtemaer: Hvordan lage en god strategi for vedlikeholdsstyring Praktisk...
I samarbeid med Quality Norway AS, Tavler AS og SANDS Advokatfirma DA har vi gleden av å tilby en rekke aktuelle kurs for deg som er leder/mellomleder:
BÆREKRAFTSKOLEN
Bærekraftskolen består av 4 digitale frittstående kurs:
- Hvordan lage en bærekraftstrategi? - 22. mars
- Åpenhetsloven - 26. april
- Likestillings- og diskrimineringsloven - 27. september
- Klima- og naturrisiko - 25. oktober
Temakurs: Kostnadsreduksjon og nedbemanning
16. mars kl. 9-12. Digital gjennomføring.
Høyt kostnadsnivå griper direkte inn i resultatene av driften, og det er derfor viktig å ofte vurdere muligheter for å justere kostnadene med virkning for driften fremover. Kurset vil gi deg verdifull kunnskap om hvilke tiltak er mulige, og hvordan man bør gå frem for å løse kostnadsutfordringene.
Temakurs: Konflikthåndtering - Bli en tryggere leder
Sikre samarbeid og effektivitet hos alle i teamet.
30. mars kl. 9-11. Digital gjennomføring.
Ansatte som ikke fungerer som forutsatt i sin stilling utgjør ikke bare unødvendige lønnskostnader. De skaper ofte også ringvirkninger som har vesentlig større kostnadsmessige effekter som ikke synes. Kurset gir deg godt innblikk i hvilken juridisk handlefrihet du har som leder for å håndtere det som ikke fungerer tilfredsstillende.